Skip to main content

Vacature: voorzitter gezocht!

By 1 november 2022november 6th, 2022Organisatie, Vacature

De huidige voorzitter heeft aangegeven, na vele jaren intensief betrokken te zijn geweest bij De Kleine Meer, te willen stoppen met zijn functie als voorzitter. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe (vice)voorzitter.
Het is de bedoeling dat de nieuwe (vice)voorzitter nog even kan meelopen met de huidige voorzitter, waarna hij/zij het stokje kan overnemen.

Lees verder voor het functieprofiel.

FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER

Taken en verantwoordelijkheden

  • Binnen het dagelijks bestuur van Stichting Kinderboerderij De Kleine Meer is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bestuur en daarmee de stichting.
  • De voorzitter leidt de vergaderingen die eens in de 6 weken plaatsvinden en zorgt voor behandeling van alle onderwerpen die aan de orde zijn.
  • De voorzitter neemt, in samenspraak met de medebestuurders, besluiten die genomen moeten worden en communiceert deze naar betrokkenen. Of delegeert deze communicatie naar een van de (bestuurs)leden.
  • De voorzitter is het gezicht van de stichting, in- en extern en is bij officiële gebeurtenissen de woordvoerder van het bestuur.
  • De voorzitter is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente Valkenswaard en eventuele andere overheidsinstellingen.
  • De voorzitter signaleert problemen en draagt oplossingen aan of legt deze bij het juiste bestuurslid.
  • De voorzitter zorgt voor de navolging en de opvolging van de beleidsdoelstellingen.
  • De voorzitter is verantwoordelijk voor het sponsorbeleid: het zoeken van nieuwe sponsors en contactpersoon voor de huidige sponsors.
  • De voorzitter ziet kansen en samenwerkingsverbanden met andere instellingen, en verkent en regelt deze samenwerkingen.

Profiel

We zoeken iemand die betrokken is. Goede communicatieve vaardigheden heeft. Kan omgaan met problemen en oplossingen. Het liefste affiniteit heeft met Valkenswaard en/of dieren. Goede netwerkvaardigheden heeft. Hoofd- en bijzaken kan onderscheiden. In staat is zowel intern als extern de organisatie te vertegenwoordigen en de vastgestelde beleidsvisie uit te dragen. Goede omgang met vrijwilligers is vanzelfsprekend een eis.

Wil je meer informatie over deze vacature? Of wil je reageren? Neem dan contact op met Paul Verspeek, voorzitter,

 

 

Leave a Reply