Skip to main content

Laatste nieuws

Geen categorie

Dierendag 2 oktober

Op zondag 2 oktober vieren we Dierendag bij de Kinderboerderij. We zijn die dag extra geopend van 13:00 tot 16.30 uur en we maken er een gezellige middag van. Je kan een speurtocht doen, kleurplaten kleuren, het rad van dierenrijk spelen, ranja uit de ranjakoe 'melken' en nog veel meer. Kom je ook gezellig meedoen?
Elvira
7 september 2022
Hert, reeën en schaap
Vacature

Dierenverzorgers gezocht

We zijn op zoek naar dierenverzorgers. Vind jij dieren leuk en wil je graag komen helpen bij de Kinderboerderij? Lees dan hier de hele omschrijving.
Elvira
7 september 2022
Help ons

Rabo Club Support

Ook dit jaar doen wij weer mee met Rabo Club Support. Met jouw stem krijgen wij een financieel steuntje in de rug. Je kunt stemmen via de Rabo App. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je favoriet en stemmen maar! Je kan tot uiterlijk 27 september je stem uitbrengen. Of ga naar de website: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport Kunnen wij op jou rekenen? Hartelijk bedankt alvast!
Elvira
7 september 2022
vrijwilligers bij springkussen
Activiteiten

Open dag 12 juni

Op zondag 12 juni houden we onze jaarlijkse Open dag van 13:00-17:00 uur. Na de coronaperiode waarin we afwisselend geopend en gesloten zijn geweest, zijn we erg blij dat we na 2 jaar weer de Open dag kunnen organiseren. Volgens traditie op de 2e zondag van juni. Op deze dag openen we graag extra onze poorten om iedereen te kunnen laten genieten van onze kinderboerderij. (meer…)
Elvira
3 juni 2022
geiten
Activiteiten

Adoptiemarkt 7 mei

Op 7 mei houden we een adoptiemarkt bij Kinderboerderij de Kleine Meer. Wil je graag een dier, maar heb je geen ruimte of geen tijd voor de verzorging? Bij Kinderboerderij De Kleine Meer kun je al vanaf € 20,- een dier adopteren! Kom dan naar de adoptiemarkt. Iedereen is welkom. (meer…)
Elvira
15 april 2022
Activiteiten

Opening nieuw terras

Op donderdag 14 april hebben we het nieuwe terras feestelijk geopend. Een bijzonder moment voor iedereen; een resultaat van mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Kinderboerderij De Kleine Meer werkt samen met GGzE De Boei. Op donderdagmiddagen maken cliënten van De Boei gebruik van de werkplaats en de gereedschappen van de kinderboerderij en helpen ze mee op het terras. Er is hard gewerkt en samen hebben we nieuw tuinmeubilair gemaakt, waarop bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie in de zon. (meer…)
Elvira
15 april 2022
Activiteiten

Paasactiviteiten

Op 2e paasdag gaan we leuke paasactiviteiten organiseren! Je kan de paashaas ontmoeten, een speciale paasspeurtocht lopen, spelletjes spelen, schminken, eieren schilderen en nog veel meer. Terwijl de papa's en mama's, opa's en oma's op het nieuwe terras lekker wat kunnen drinken. We zijn open van 13.00-17.00 uur. Kom je ook?
Elvira
15 april 2022
button; werken als vrijwilliger
Vacature

Medewerker educatie en medewerker sponsorzoeker

We zijn blij te kunnen melden dat we onlangs een nieuwe secretaris hebben gevonden. Daarmee is het dagelijks bestuur van De Kleine Meer weer op volle sterkte. Maar we zijn nog steeds op zoek naar: medewerker educatie: het geven van voorlichting op basisscholen aan de hand van lespakketten. En/of groepen opvangen bij de kinderboerderij voor het geven van rondleidingen. medewerker sponsorzoeker: bedrijven benaderen voor ons sponsorprogramma. Beide functies hebben geen vaste uren, maar zijn naar eigen mogelijkheid in te vullen. Iets voor jou? Kijk hier voor de uitgebreide beschrijvingen.  
Elvira
8 maart 2022
Herten achter hek
Dieren

Niet voeren

De dieren krijgen bij ons uitgebalanceerd eten. Afgestemd op de gezondheid en behoefte van het dier. Zelf dieren voeren aan het hek is daarom niet toegestaan. Helaas zien we toch vaak dat dieren etensresten krijgen gevoerd. Laatst lag er zelfs pizza en tosti. Dit is niet goed voor ze. Heb je voedsel over wat je aan de dieren wilt geven? Wij zijn er blij mee, maar doe het in de voerbak bij de ingang. Dan kijken wij voor welk dier het geschikt is én kunnen we de voermomenten en hoeveelheden doseren. Samen houden we de dieren gezond. Bedankt!
Elvira
4 februari 2022
Praktische informatie

Kinderboerderijen mogen open blijven

Nederland is opnieuw in lockdown. Maar voor o.a. buitenspeeltuinen en kinderboerderijen is er een klein lichtpuntje... wij mogen open blijven. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Dus ben je op zoek naar een leuk uitje om je dag door te komen... kom gerust naar De Kleine Meer. De dieren kijken al naar je uit. Wel geldt bij ons ook de 1,5 meter afstand en mondkapjesplicht binnen. De openingstijden zijn als volgt: Maandag: 09:00-12:00 uur Dinsdag: 09:00-12:00 uur Woensdag: 09:00-17:00 uur Donderdag: 09:00-16:00 uur Vrijdag: 09:00-12:00 uur Zaterdag en zondag: 10.00-13.00 uur  
Elvira
19 december 2021