Skip to main content

Laatste nieuws

Help onsOrganisatie

Op zaterdag 16 maart doen we mee aan NLdoet. Meld je aan en help mee!

Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Iedereen kan zich aanmelden. Ook wij als kinderboerderij doen hier aan mee. Onze klus: Het stofvrij maken en het witten van de stallen en volière Help jij mee Kinderboerderij de Kleine Meer weer mooi op te frissen? Op 16 maart van 09:00-16:00 uur. Ook als je een deel van de dag kan, zijn we al blij met je hulp. Meld je aan via: Help Kinderboerderij De Kleine Meer weer mooi op te frissen. | NLdoet
Elvira
2 februari 2024
Organisatie

Nieuwe voorzitter Kinderboerderij

Per 1 januari hebben we een nieuwe voorzitter bij Kinderboerderij De Kleine Meer. Paul Verspeek neemt na 20 jaar afscheid in zijn rol als voorzitter. Hij draagt het stokje over aan Monique Vos. Paul Verspeek is al sinds 1996 betrokken bij de Kinderboerderij. Eerst als tekenaar van de gebouwen en “bouwpastoor” en vanaf 2001 (met een paar onderbreking) als voorzitter. Mede dankzij hem is de Kinderboerderij door heel wat roerige jaren heen gekomen. Dat hij stopt, wil niet zeggen dat hij helemaal afscheid neemt. (meer…)
Elvira
4 januari 2024
Vacature

Vacature vrijwilliger educatie

Wij zoeken vrijwilligers die goed met kinderen van 4-12 jaar om kunnen gaan. Vind jij het leuk om klassen van scholen te ontvangen op de kinderboerderij, een lesprogramma te verzorgen en/of te helpen om nieuw materiaal hiervoor te ontwikkelen? Dan zoeken we jou. Lees hier meer.
Elvira
13 oktober 2023
Activiteiten

Zondag 1 oktober Dierendag en Adoptiemarkt bij de Kinderboerderij

We vieren op zondag 1 oktober onze jaarlijkse Dierendag en zijn die dag extra geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Ook is er dan een adoptiemarkt, waar je een dier kan adopteren. Dierendag Het wordt een gezellige middag met allerlei activiteiten. Je kan een speurtocht doen, kleurplaten kleuren, spelletjes spelen, ranja melken uit de ranjakoe en nog veel meer. Kortom van alles wat met dieren te maken heeft. Adoptiemarkt Tijdens de dierendag kun je ook een dier adopteren. (meer…)
Elvira
27 september 2023
cavias
Geen categorie

Wij nemen geen dieren aan op de Kinderboerderij

Het komt helaas weer regelmatig voor dat mensen een huisdier over het hek zetten of aan ons vragen of wij een dier willen overnemen. Dat kunnen wij niet doen. Hieronder leggen wij uit wat er allemaal bij komt kijken en waarom wij geen (huis)dieren aannemen. Opvangplaats We krijgen bijna elke week dieren aangeboden. Het is onmogelijk om die allemaal aan te nemen. Die ruimte hebben we simpelweg niet. (meer…)
Elvira
21 juli 2023
Activiteiten

Zondag 11 juni jaarlijkse open dag

Wij houden op zondag 11 juni van 13:00-17:00 uur onze jaarlijkse Open dag. Iedereen is welkom, toegang is gratis. Volgens traditie vindt de open dag plaats op de 2e zondag van juni bij de Kinderboerderij. Op deze dag openen we graag extra onze poorten om iedereen te kunnen laten genieten van de kinderboerderij, de dieren en de omgeving. Je hoeft je niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. (meer…)
Elvira
21 mei 2023
Activiteiten

Paasactiviteiten op 2e Paasdag

Op 2e Paasdag zijn wij open van 13:00-17:00 uur. Het wordt een gezellige middag met allerlei spellen en activiteiten. Kom je ook? Je kan de paashaas ontmoeten, we hebben een speciale paasspeurtocht georganiseerd, je kan spelletjes spelen, schminken, eieren schilderen en nog veel meer. En natuurlijk is het terras open om wat te kunnen drinken of een ijsje te eten.
Elvira
6 maart 2023
Vacature

Vacature: jeugdbegeleider gezocht!

Zoek je een leuke hobby op woensdagmiddag? Kan jij goed met jeugd overweg? En vindt je het leuk om met kinderen én dieren te werken? Neem dan snel contact met ons op want wij zijn op zoek naar een vrijwilliger jeugdbegeleiding! Kijk hier voor de vacaturetekst.
Elvira
18 januari 2023
OrganisatiePraktische informatie

Openingstijden donderdag gewijzigd

Helaas heeft GGzE De Boei vanwege te weinig cliënten en te weinig begeleiding, de samenwerking met de Kinderboerderij De Kleine Meer moeten opzeggen. We vinden dit erg jammer, maar zijn dankbaar voor de samenwerking de afgelopen tijd. De cliënten hebben mooie dingen gemaakt en bijgedragen aan o.a. het vernieuwen van het terras en de bewegwijzering op de Kinderboerderij. Hiermee komen ook de langere openingstijden op donderdagmiddag te vervallen. De openingstijden zijn nu: Maandag: 09:00-12:00 uur Dinsdag: 09:00-12:00 uur Woensdag: 09:00-17:00 uur Donderdag: 09:00-12:00 uur Vrijdag: 09:00-12:00 uur Zaterdag en zondag: 10.00-13.00 uur
Elvira
18 januari 2023
OrganisatieVacature

Vacature: voorzitter gezocht!

De huidige voorzitter heeft aangegeven, na vele jaren intensief betrokken te zijn geweest bij De Kleine Meer, te willen stoppen met zijn functie als voorzitter. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe (vice)voorzitter. Het is de bedoeling dat de nieuwe (vice)voorzitter nog even kan meelopen met de huidige voorzitter, waarna hij/zij het stokje kan overnemen. Lees verder voor het functieprofiel. (meer…)
Elvira
1 november 2022