Skip to main content

Laatste nieuws

Activiteiten

Belevingspark met kabouterpad

Sinds kort is het nieuwe belevingspark in Valkenswaard geopend. Dat park ligt rondom het gebouw van IVN Waalre-Valkenswaard en Kinderboerderbij De Kleine Meer. Het biedt veel activiteiten en speelmogelijkheden voor jong en oud. Ook kun je het kabouterpad lopen! Een leuke route voor kinderen, waarbij je de bewegwijzering van de kabouters volgt in de natuur en verschillende opdrachten maakt. (meer…)
Elvira
18 mei 2024
Activiteiten

Open dag 9 juni

Wij houden op zondag 9 juni van 13:00-17:00 uur onze jaarlijkse Open dag. Volgens traditie vindt de open dag plaats op de 2e zondag van juni aan de Bosstraat 45 in Valkenswaard. Op deze dag openen we graag extra onze poorten om iedereen te kunnen laten genieten van de kinderboerderij, de dieren en de omgeving. Je hoeft je niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. (meer…)
Elvira
18 mei 2024
penningmeester gezocht
Vacature

Penningmeester gezocht!

Onze penningmeester Hans heeft te kennen gegeven te gaan stoppen. En dus zijn we op zoek naar een nieuwe!! Heb jij interesse om onze nieuwe penningmeester te worden? Of ken je iemand die dat wel zou willen doen. Meld je dan bij onze voorzitter Monique, . Zij kan je er meer over vertellen. Lees verder voor de vacaturetekst. (meer…)
Elvira
1 mei 2024
Kindertafel voor schuur
ActiviteitenHelp ons

25 mei schoonmaakactie

Op 25 mei willen we de kinderboerderij opruimen en schoonmaken, zodat het er op de open dag weer mooi, netjes en blinkend uit ziet. Denk hierbij aan stallen stoffen en spinnenweb vrij maken, onkruid weghalen, nog wat opruimen, etc. Wil jij onze vrijwilligers hierbij komen helpen? We starten om 10 uur en gaan door tot een uur of 16.00 uur. Ook als je niet de hele dag kan helpen, maar een enkel uurtje is dat al fijn. Je kunt je aanmelden bij de beheerder Joris:  
Elvira
29 april 2024
Speelplek De kleine Meer
Activiteiten

Feestelijke opening van Belevingspark De Kleine Meer op 2e Paasdag

Op 2e Paasdag, maandag 1 april, wordt Belevingspark De Kleine Meer aan de Bosstraat in Valkenswaard, officieel geopend. Het Belevingspark is een gezamenlijk initiatief van de Kinderboerderij De Kleine Meer, het IVN Valkenswaard-Waalre en de gemeente Valkenswaard. Op deze dag is iedereen van harte welkom en zijn er veel leuke activiteiten, vooral voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar. (meer…)
Elvira
15 maart 2024
Help onsOrganisatie

Op zaterdag 16 maart doen we mee aan NLdoet. Meld je aan en help mee!

Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Iedereen kan zich aanmelden. Ook wij als kinderboerderij doen hier aan mee. Onze klus: Het stofvrij maken en het witten van de stallen en volière Help jij mee Kinderboerderij de Kleine Meer weer mooi op te frissen? Op 16 maart van 09:00-16:00 uur. Ook als je een deel van de dag kan, zijn we al blij met je hulp. Meld je aan via: Help Kinderboerderij De Kleine Meer weer mooi op te frissen. | NLdoet
Elvira
2 februari 2024
Organisatie

Nieuwe voorzitter Kinderboerderij

Per 1 januari hebben we een nieuwe voorzitter bij Kinderboerderij De Kleine Meer. Paul Verspeek neemt na 20 jaar afscheid in zijn rol als voorzitter. Hij draagt het stokje over aan Monique Vos. Paul Verspeek is al sinds 1996 betrokken bij de Kinderboerderij. Eerst als tekenaar van de gebouwen en “bouwpastoor” en vanaf 2001 (met een paar onderbreking) als voorzitter. Mede dankzij hem is de Kinderboerderij door heel wat roerige jaren heen gekomen. Dat hij stopt, wil niet zeggen dat hij helemaal afscheid neemt. (meer…)
Elvira
4 januari 2024
Vacature

Vacature vrijwilliger educatie

Wij zoeken vrijwilligers die goed met kinderen van 4-12 jaar om kunnen gaan. Vind jij het leuk om klassen van scholen te ontvangen op de kinderboerderij, een lesprogramma te verzorgen en/of te helpen om nieuw materiaal hiervoor te ontwikkelen? Dan zoeken we jou. Lees hier meer.
Elvira
13 oktober 2023
Activiteiten

Zondag 1 oktober Dierendag en Adoptiemarkt bij de Kinderboerderij

We vieren op zondag 1 oktober onze jaarlijkse Dierendag en zijn die dag extra geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Ook is er dan een adoptiemarkt, waar je een dier kan adopteren. Dierendag Het wordt een gezellige middag met allerlei activiteiten. Je kan een speurtocht doen, kleurplaten kleuren, spelletjes spelen, ranja melken uit de ranjakoe en nog veel meer. Kortom van alles wat met dieren te maken heeft. Adoptiemarkt Tijdens de dierendag kun je ook een dier adopteren. (meer…)
Elvira
27 september 2023
cavias
Geen categorie

Wij nemen geen dieren aan op de Kinderboerderij

Het komt helaas weer regelmatig voor dat mensen een huisdier over het hek zetten of aan ons vragen of wij een dier willen overnemen. Dat kunnen wij niet doen. Hieronder leggen wij uit wat er allemaal bij komt kijken en waarom wij geen (huis)dieren aannemen. Opvangplaats We krijgen bijna elke week dieren aangeboden. Het is onmogelijk om die allemaal aan te nemen. Die ruimte hebben we simpelweg niet. (meer…)
Elvira
21 juli 2023