Skip to main content

De dieren

haan

Kinderboerderij De Kleine Meer is een plek waar iedereen welkom is!
Op onze kinderboerderij wonen varkens, herten, schapen, geiten, konijnen, cavia’s, kippen, ganzen en kalkoenen. En in de volière zijn allerlei vogels te vinden.

De twee boerderijkatten, Tinus en Tijger, lopen natuurlijk lekker los rond.
De andere dieren hebben allemaal hun eigen weide, hok of volière. Ook hebben we een vleermuizenkast en een insectenhotel.

Houd je van knuffelen? Dat komt goed uit. Je mag in de stal van de cavia’s om ze te aaien en knuffelen. En als we de dieren op de aaitafel zetten, heb je alle ruimte om ze goed te bekijken en te aaien.

Bij de geiten mag je in de weide rondlopen, maar pas op want ze zijn wel nieuwsgierig. Loop ook even de volière in om de kippen, hanen en de vogels van dichtbij te bekijken. Misschien heeft een kip wel net een ei gelegd.
Of ga naar de varkens om te zien hoe ze heerlijk genieten van de modder en bekijk de herten in de hertenweide. Kan jij ontdekken hoeveel mannetjesherten er zijn?
Kom vooral ook eens kijken als er kleine geitjes en lammetjes geboren zijn. Zo schattig.

Je mag de verzorgers alles vragen over de dieren en misschien mag je ook wel helpen met voeren. Of kijk op afstand mee hoe ze de hokken schoonmaken. Houd je neus maar dicht.

Alle werkzaamheden op de kinderboerderij worden uitgevoerd door vrijwilligers, onder deskundige leiding van onze beheerder, Joris van Kuijk.

Vlak naast het terrein van de kinderboerderij staan ook nog enkele speeltoestellen en er is een trapveldje voor de jeugd.
Kortom, genoeg te doen en beleven dus. We zien je graag op de kinderboerderij!