Skip to main content

Wij nemen geen dieren aan op de Kinderboerderij

By 21 juli 2023Geen categorie
cavias
Het komt helaas weer regelmatig voor dat mensen een huisdier over het hek zetten of aan ons vragen of wij een dier willen overnemen.
Dat kunnen wij niet doen. Hieronder leggen wij uit wat er allemaal bij komt kijken en waarom wij geen (huis)dieren aannemen.
Opvangplaats
We krijgen bijna elke week dieren aangeboden. Het is onmogelijk om die allemaal aan te nemen. Die ruimte hebben we simpelweg niet.

De wet
Voor het opvangen van huisdieren heb je bovendien verschillende diploma’s nodig van het ‘besluit houders van dieren’. Wij hebben diploma’s voor een kinderboerderij, niet voor huisdieren. Dat is ook niet onze wens en ons doel van de kinderboerderij.
Beleid van onze kinderboerderij
De rassen die we hebben, hebben we met een gedachte. Denk aan zeldzame rassen, rassen die bekend staan om hun rustige karakter en dus geschikt zijn als dier op de kinderboerderij of rassen met bijzondere eigenschappen, zoals bijvoorbeeld gekleurde eieren bij kippen.
De meeste aangeboden dieren voldoen niet aan deze voorwaarden en zullen plaats in beslag nemen, waardoor we de bijzondere dieren niet meer kunnen laten zien.
Denk goed na voor je een huisdier aanschaft
Tenslotte willen we er nog op wijzen dat het aanschaffen van een huisdier goed overwogen moet worden. Helaas worden tegenwoordig nog steeds veel dieren in een impuls gekocht. Als na een tijd blijkt dat het toch niet gaat in huis, of de kinderen/ouders raken op het dier uitgekeken, moet het dier weer weg. Dit horen we echt heel vaak als reden.
We hopen dat iedereen beseft dat een dier geen ‘ding’ is wat je koopt en zomaar weer weg kan doen. Als wij een plek worden waar je makkelijk je dier weer kwijt kunt, helpen we dit gedrag in de hand.
Hartelijk dank voor jullie begrip!

Leave a Reply