Skip to main content

Penningmeester gezocht!

By 1 mei 2024Vacature
penningmeester gezocht
Onze penningmeester Hans heeft te kennen gegeven te gaan stoppen. En dus zijn we op zoek naar een nieuwe!!
Heb jij interesse om onze nieuwe penningmeester te worden? Of ken je iemand die dat wel zou willen doen. Meld je dan bij onze voorzitter Monique, . Zij kan je er meer over vertellen.
Lees verder voor de vacaturetekst.

Kinderboerderij De Kleine Meer is op zoek naar:
een Penningmeester

Over de Kinderboerderij:

Kinderboerderij De Kleine Meer is een ontmoetingsplek in Valkenswaard, waar iedereen die van dieren houdt welkom is. Wij vinden het belangrijk dat in onze sterk verstedelijkte maatschappij er plek is waar mensen en dieren, jong en oud, met elkaar in contact kunnen komen. Onze relatie met de natuur is een waardevol goed, waar wij op onze eigen manier vorm aan geven. Je vindt ons in de Bosstraat en wij zijn het hele jaar open.
Alle werkzaamheden op de kinderboerderij worden uitgevoerd door vrijwilligers, onder deskundige leiding van onze beheerder Joris.

Over de functie:

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het beheer van de financiën van de Kinderboerderij. Je speelt een rol in het waarborgen van een gezonde financiële positie, zodat de organisatie haar doelstellingen kan blijven vervullen. Je werkt nauw samen met andere bestuursleden en rapporteert aan het dagelijks bestuur.

Werkzaamheden:

 • Per week zorg je voor de betaling van de inkoopfacturen en controleer je het saldo van de bank.
 • Per maand houd je je bezig met:
  • kasmutaties verwerken
  • bankmutaties verwerken
  • betalen salaris van beheerder
  • betalen loonbelasting
  • bestuur informeren over resultaat
 • Per jaar stel je de begroting op en regel je de aanvraag van de subsidie bij de gemeente. Ook stel je de jaarrekening en de verantwoording op voor de gemeente.
  Verder regel je de vergunning voor de jaarlijkse Open dag. Daarnaast houd je in de gaten wanneer de sponsorcontracten aflopen en zorg je voor mogelijke verlenging.

Contact met:

In deze functie ben jij degene die de contacten onderhoudt met de gemeente, het salarisbureau, de leveranciers en sponsoren.

Het bestuur komt zo’n 5 keer per jaar bij elkaar voor een bestuursvergadering.


Wat heb je nodig:

Benodigde kennis van werken met Word en Excel. Verder is enige kennis van financiële administratie een pre om deze functie goed te kunnen vervullen.

 

Leave a Reply