Skip to main content

Open dag 9 juni

By 18 mei 2024Activiteiten

Wij houden op zondag 9 juni van 13:00-17:00 uur onze jaarlijkse Open dag.

Volgens traditie vindt de open dag plaats op de 2e zondag van juni aan de Bosstraat 45 in Valkenswaard. Op deze dag openen we graag extra onze poorten om iedereen te kunnen laten genieten van de kinderboerderij, de dieren en de omgeving.
Je hoeft je niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis.

Activiteiten
Voorzitter Monique Vos vertelt enthousiast: “We maken er weer een feestelijke middag van, er is van alles te doen, van jong tot oud. De voorbereidingen zijn al in volle gang”. Je kunt verschillende spelletjes doen, er staat een springkussen en je kunt ranja melken uit de ranjakoe. Ook worden de schapen weer professioneel geschoren door de schaapscheerder. Bezoekers kunnen kijken hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast is de imker aanwezig, die je alles kan vertellen over de bijen die op het terrein staan.
Op het terras kunnen bezoekers even uitrusten en er is van alles lekkers te krijgen.
Kortom: genoeg te doen en te beleven. Kom tussen 13:00-17:00 naar de Kinderboerderij. Je kunt zelf rondlopen, je vragen stellen aan de vrijwilligers, de dieren bekijken en meedoen aan de activiteiten.

Belevingspark met Kabouterpad
Sinds kort is het nieuwe belevingspark in Valkenswaard geopend. Dit park ligt rondom het gebouw van IVN Waalre-Valkenswaard en Kinderboerderbij De Kleine Meer in de natuur. Het biedt veel activiteiten en speelmogelijkheden. Ook kun je het kabouterpad lopen! Een leuke route voor kinderen, waarbij ze de route volgen en onderweg leuke opdrachtjes kunnen uitvoeren. Zo komen ze spelenderwijs meer te weten over de natuur.
Voor een bedrag van € 6,- kun je een Kabouterpad-tasje kopen, inclusief een kaboutermuts een kleurplaat en nog wat extra’s. En het leuke is, je mag het tasje houden!
Voor € 2,- kun je een extra kaboutermuts erbij kopen.

Kom ook naar de Open dag!

Leave a Reply