Skip to main content

Feestelijke opening van Belevingspark De Kleine Meer op 2e Paasdag

By 15 maart 2024Activiteiten
Speelplek De kleine Meer

Op 2e Paasdag, maandag 1 april, wordt Belevingspark De Kleine Meer aan de Bosstraat in Valkenswaard, officieel geopend. Het Belevingspark is een gezamenlijk initiatief van de Kinderboerderij De Kleine Meer, het IVN Valkenswaard-Waalre en de gemeente Valkenswaard. Op deze dag is iedereen van harte welkom en zijn er veel leuke activiteiten, vooral voor gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar.

Programma
Vanaf 13:00 uur is het belevingspark open. Om 14:00 uur verricht Kinderburgemeester Billy de Wit de officiële opening. Zij doet dat samen met wethouder Rens Pijnenburg (Jeugd).

Bij de Kinderboerderij kunnen bezoekers genieten van het gezelschap van de dieren. Kinderen kunnen onder meer een speurtocht doen en zoeken naar verstopte paaseieren in het belevingspark. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie en wat lekkers. Ook zal de Paashaas hoogstpersoonlijk aanwezig zijn.

Het IVN Valkenswaard-Waalre voegt een educatief element toe aan de dag met leerzame spelletjes in de natuur in en om het park. Een interactieve ervaring waar kinderen spelenderwijs leren over de natuur om hen heen.

Verder is een kabouterroute aangelegd door het hele park waar kinderen onderweg leuke opdrachten kunnen uitvoeren.

Op dit moment wordt het programma door de gemeente nog verder uitgewerkt. Daarover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie. Het totale openingsprogramma eindigt om 16.00 uur

Alle kinderen kunnen meedoen
In Belevingspark De Kleine Meer is ook gedacht aan inclusiviteit. De gloednieuwe speeltuin is speciaal ontworpen om alle kinderen, inclusief die met beperkingen, de kans te geven om lekker te spelen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan het openingsprogramma op 1 april. Aanmelden is niet nodig en de toegang tot het park is gratis.
Deelnemen aan het kabouterpad met de opdrachten kost € 6,-. Je krijgt daarvoor een rugzak met inhoud.

Meer informatie
Meer informatie over het belevingspark vind je op www.valkenswaard.nl/belevingspark-de-kleine-meer. Zodra het volledige programma van 1 april bekend is kun je dat daar vinden.

Leave a Reply