Skip to main content
kruiwagen met baal hooi

Werken als vrijwilliger

Kindertafel voor schuur

Houd jij van dieren en wil je graag werken als vrijwilliger? Denk dan eens aan werken bij de Kinderboerderij.

Naast een nuttige tijdsbesteding leer je nieuwe mensen kennen en onderhoud je sociale contacten.
Alle vrijwilligers zijn bij ons gelijk en worden gewaardeerd om het geleverde werk. Koffie en thee is gratis voor vrijwilligers en ook voor een koekje wordt gezorgd. Jaarlijks houden we onze vrijwilligersdag, waarbij we een uitje of een spelletjesmiddag organiseren. Vaak combineren we dit met iets educatiefs zodat iedereen ook nog wat leert. Bij de jaarlijkse nieuwjaarsbrunch starten we het jaar met een terugblik op afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar. Door het jaar heen zijn er diverse gezellige evenementen waar we elkaar zien, denk aan bijvoorbeeld Pasen, de open dag en dierendag. Ook deze dagen sluiten we altijd gezellig af met een drankje.

We hebben de volgende vrijwilligersfuncties openstaan:

Vrijwilliger educatie
Wij zoeken vrijwilligers die goed met kinderen van 4-12 jaar om kunnen gaan. Vind jij het leuk om klassen van scholen te ontvangen op de kinderboerderij, een lesprogramma te verzorgen en/of te helpen om nieuw materiaal hiervoor te ontwikkelen? Dan zoeken we jou. Kijk hier voor de vacature.

Vrijwilliger Jeugdbegeleider
Zoek je een leuke hobby op woensdagmiddag? Kan jij goed met jeugd overweg? En vindt je het leuk om met kinderen én dieren te werken? Neem dan snel contact met ons op want wij zijn op zoek naar jou! Kijk hier voor de vacaturetekst.

Dierenverzorger
We zijn op zoek naar mensen met een passie voor dieren en die wat uurtjes over hebben. Ervaring is hierbij niet vereist.
Het gaat om het verzorgen van dieren, schoonmaken van hokken en stallen en het verrichten van allerlei voorkomende werkzaamheden, zoals dagelijks de wei schoonmaken en veegwerk. Duur van de werkzaamheden is ongeveer 2,5 uur.
Bij voorkeur zoeken we iemand die zich standaard op een vaste ochtend kan en wil  inzetten. De zaterdag- en zondagochtend wordt op toerbeurt (rooster) ingevuld.

Sponsorzoeker
Heb jij een vlotte babbel, kun jij je verhaal goed verkopen en heb je wat uurtjes over? Neem dan snel contact op met ons want wij zijn op zoek naar jou!
We zoeken iemand die letterlijk bedrijven gaat benaderen en ons sponsorprogramma bekend gaat maken. Enige ervaring is een pre evenals affiniteit met de kinderboerderij om het verhaal goed te kunnen uitdragen. De taken kunnen vanuit thuis worden gedaan.

Horeca
Ben jij het nieuwe gezicht op het terras van de kinderboerderij? Voorzie jij mensen van een frisse versnapering in de zomer en een kop chocolademelk in de winter? Dan is werken als vrijwilliger Horeca iets voor jou.
We zijn bezig om van de horeca een bron van inkomsten te maken. Momenteel kun je een kop koffie, fris en ijsjes krijgen maar we hebben de mensen niet om dit verder uit te breiden en het gebouw en terras een leuke, aantrekkelijke uitstraling te geven. In het beste geval zijn we op zoek naar 1 of meerdere personen die het terras op poten kunnen zetten en enkele vrijwilligers (misschien i.c.m. stagiaires) om het terras tijdens openingsuren te laten draaien.

 

Heb je interesse in een van deze functies, neem dan contact op met Joris, de beheerder via 06-50924043 of of met voorzitter Paul via