Dierenlessen

Nieuw op onze Kinderboerderij:  Educatieve Dierenlessen

In dierenlessen leren kinderen en ouderen over de verzorging en gedrag van de dieren op de kinderboerderij en kunnen ze genieten van hun omgang. Door te doen en te ervaren, met spel en opdrachten ontdekt men wat dieren nodig hebben om tevreden en gezond bij de mensen te wonen.

De lessen zijn bedoeld voor iedereen, jong en oud, met of zonder ervaring met dieren.

De dieren waarover de lessen gaan, zijn geiten, varkens, herten, kippen, kalkoenen, ganzen en vogels, konijnen en cavia’s.
Binnen de diersoort kunnen de volgende thema’s aan bod komen:
* onderzoeken & leren
* spelen & trainen
* voeren & verzorgen

De lessen worden op verschillende manier aangeboden:
Op de eerste plaats een actieve les van een uur die op de 3e zondag van de maanden juni, juli, augustus en september gegeven worden.
Op de tweede plaats een lespakket op maat die op een eigen locatie uitgevoerd kan worden. Een lespakket op maat wil zeggen dat voor een specifieke leeftijdsgroep, een specifiek diersoort of thema een dierenles opgesteld kan worden.
Deze kan op een gewenst tijdstip zelf uitgevoerd worden.
Tenslotte bieden de dierenlessen op kinderboerderij ook mogelijkheden voor een uitje van kinderopvangorganisatie of een bedrijfsuitje.

De dierenlessen worden gegeven of opgesteld door onze 2 dierenclubdocenten, Frank en Karin, die de opleiding Dierenclubdocent aan het cursuscentrum in Barneveld met succes hebben afgerond.
Voor meer informatie en kosten kunt u  mailen naar:   karin@dekleinemeer.nl.

WE WILLEN U GRAAG KENNIS LATEN MAKEN MET ONZE DIERENLESSEN.

Reacties zijn gesloten.